Tiếng Anh 11 Unit 3: 3F Reading Soạn Anh 11 Chân trời sáng tạo trang 42

Giải Tiếng Anh 11 Unit 3: 3F Reading giúp các em học sinh lớp 11 trả lời các câu hỏi tiếng Anh trang 42 sách Chân trời sáng tạo bài Sustainable health trước khi đến lớp.

Soạn Reading Unit 3 lớp 11 được biên soạn bám sát theo chương trình SGK Friends Global 11 trang 42. Qua đó giúp học sinh nhanh chóng nắm vững được kiến thức, dễ dàng làm bài tập về nhà và học tốt tiếng Anh 11. Vậy sau đây là nội dung chi tiết bài Soạn Anh 11 Unit 3: 3F Reading trang 42 mời các bạn cùng theo dõi và tải tài liệu tại đây.

Bài 1

1. SPEAKING Work in pairs. Ask and answer the questions.

(Làm việc theo cặp. Hỏi và trả lời câu hỏi.)

1 What time do you usually go to bed a) on weekdays and b) at the weekend?

2 What time do you usually get up a) on weekdays and b) at the weekend?

3 Have those times changed much since you were younger?

Gợi ý đáp án

A: What time do you usually go to bed on weekdays?

B: Well on weekdays, I usually go to bed at 10:30 p.m because I have to get up to go to school early in the morning.

A: How about on the weekend?

B: I often stay up late until more than 11:00 pm to watch movies.

A: What time do you get up on weekdays?

B: I get up at 6:00 am to prepare to go to school on time every morning. But on the weekend, I usually sleep until noon.

A: Have those times changed much since you were younger?

B: Not really. It is my habit because I am a student and I always get up and go to bed early. Maybe when I go to university, it will change a little bit.

Bài 2

Read the Reading Strategy. Then read the article to get an idea of the general meaning. Which is the best summary: a, b, c or d?

(Đọc Chiến lược đọc. Sau đó đọc bài viết để có ý tưởng về ý nghĩa chung. Đâu là tóm tắt tốt nhất: a, b, c hoặc d?)

The writer’s main purpose is to explain

a why children need more sleep than adults.

b why we should always get lots of sleep.

c why our bodies feel more or less tired at different times of day.

d why some people feel more alert than others.

Reading Strategy (Chiến lược đọc)

When matching questions with texts, follow these steps:

1 Read the text to get a general idea of the meaning.

2 Read the task’s lead-in line very carefully (In which period of the day…). Then read all the options carefully.

3 Read the paragraphs of the text carefully one by one and match them to the correct option.

Đọc thêm:  [Review] Trường mầm non Hoa Đào – Cao Lộc, Lạng Sơn

4 If you can’t find the answer, leave it for now and come back to it later.

HOW MUCH SLEEP DO WE NEED?

Young children need more sleep than adults and tend to wake up earlier. A typical ten-year-old needs about ten hours’ sleep.

As you reach adolescence, your body clock changes. Most teenagers need about nine hours’ sleep, but wake up later.

As an adult, you’ll need about eight to eight and a half hours’ sleep a night.

When we are much older, in our 70s and 80s, we’re less able to sleep deeply and we usually need less sleep.

OUR PERSONAL BODY CLOCK

Each of us has our own personal body clock, which makes us more alert in the morning or more alert in the evening. You might be a ‘lark’ who likes to go to bed early and get up early, or you might be an ‘owl’ who prefers to go to bed late and get up late. Or somewhere in between.

A. 6AM-9A.M. Your body is waking up. It stops producing melatonin, the hormone which makes you feel sleepy. Blood vessels are stiffer and less flexible. Your blood is thicker and stickier s and your blood pressure is at its highest, so it’s not the best time to exercise.

B. 9AM-12P.M. You’re at your most alert at this time in the morning. Tests show that short-term memory is at its best right now.

C. 12 P.M.-3 P.M. Your stomach is full and working hard after lunch. You become much less alert and probably feel a bit sleepy. More road accidents happen at this time of day than at any other, particularly involving older 15 people.

D. 3P.M.-6PM. This is a very good time to exercise. Body temperature increases in the late afternoon. Your heart and lungs work better and muscles are six per cent stronger than at their lowest point in the day. Some sportspeople believe that if you try to break a world record at this time of day, you’ll have a greater chance of success.

E. 6PM-9PM. By now you’ll be getting hungry. But don’t eat too late! In the evening, our bodies struggle to digest fats and sugars. Studies show that people will lose more weight if they have their main meal at lunchtime rather than in the evening. (But how much you eat is always more important than when you eat.)

F. 9PM-12AM. It’s getting near to bedtime. Your body temperature is falling and your body clock is telling you that it’s time for bed. Your body is producing lots of melatonin to help you go to sleep. It can o be difficult to sleep with the light on because light reduces the amount of melatonin in your body. Blue light is particularly effective at keeping us awake. And mobile phones, computer screens and flat-screen TVs emit large s amounts of blue light. So, turn off those gadgets!

Đọc thêm:  Khám phá 14 loại serum trị sẹo rỗ được nhiều người tin dùng nhất hiện nay

G. A.M. – 3A.M. Your body really wants to be asleep. Melatonin reaches its maximum level. Your stomach has stopped working and your brain is at rest.

H. 3A.M.-6A.M. Melatonin levels are still high, and you are in deep sleep. Your body temperature is much cooler than at any other time of the day.

Gợi ý đáp án

Chọn C “why our bodies feel more or less tired at different times of day.”

Thông tin: Each of us has our own personal body clock, which makes us more alert in the morning or more alert in the evening.

Bài 3

Match the paragraphs (A-H) with questions 1-10 below. Two of the paragraphs match more than one question. In which period of the day

(Nối đoạn văn (A-H) với câu hỏi 1-10 bên dưới. Hai trong số các đoạn sẽ phù hợp với nhiều hơn một câu hỏi. Vào khoảng thời gian nào trong ngày.)

1 do you completely stop digesting food?

2 is it best to be physically active?

3 do our bodies have difficulty digesting certain foods?

4 are older people more likely to have accidents?

5 does your body contain the most melatonin?

6 are you best at remembering things over short periods of time?

7 are you at your strongest physically?

8 does your body stop making melatonin?

9 is your body at its coolest?

10 does your body begin to become cooler?

Gợi ý đáp án

1. G

2. D

3. E

4. C

5. G

6. B

7. D

8. A

9. G

10. F

Bài 4

Read the article again and answer the questions.

(Đọc bài viết một lần nữa và trả lời các câu hỏi.)

1. How much more sleep does a young child need than an adolescent?

(Trẻ nhỏ cần ngủ nhiều hơn trẻ vị thành niên bao nhiêu?)

2. What’s the difference between ‘larks’ and ‘owls’?

(Sự khác biệt giữa ‘chim sơn ca’ và ‘cú’ là gì?)

3. Why is it better not to exercise early in the morning?

(Tại sao không nên tập thể dục vào sáng sớm?)

4. When do sportspeople think is a good time to try to break a record?

(Những người chơi thể thao nghĩ khi nào là thời điểm tốt để cố gắng phá kỷ lục?)

5. If you want to lose weight, which is more important: when you eat or how much you eat?

(Nếu bạn muốn giảm cân, điều nào quan trọng hơn: ăn khi nào hay ăn bao nhiêu?)

6. Why is it not a good idea to use gadgets such as tablets and mobiles late at night?

(Tại sao không nên sử dụng các tiện ích như máy tính bảng và điện thoại di động vào ban đêm?)

Đọc thêm:  12 cách giúp phái nam tăng testosterone bằng phương pháp tự nhiên

Gợi ý đáp án

1. About one hour.

Thông tin: A typical ten-year-old needs about ten hours’ sleep. – As you reach adolescence, your body clock changes. Most teenagers need about nine hours’ sleep,

2. ‘Larks’ are people who like to go to bed early and get up early, while ‘owls’ are people who prefer to go to bed late and get up late.

Thông tin: You might be a ‘lark’ who likes to go to bed early and get up early, or you might be an ‘owl’ who prefers to go to bed late and get up late.

3. Because blood vessels are stiffer and less flexible at this time, and blood pressure is at its highest.

Thông tin: Blood vessels are stiffer and less flexible. Your blood is thicker and stickier s and your blood pressure is at its highest, so it’s not the best time to exercise.

4. The late afternoon (3 PM-6 PM).

Thông tin: Some sportspeople believe that the late afternoon (3 PM-6 PM) is a good time to try to break a world record because body temperature increases at this time, and heart and lung function, as well as muscle strength, are at their best.

5. How much you eat.

Thông tin: But how much you eat is always more important than when you eat.

6. Because it makes it more difficult to sleep.

Thông tin: It is not a good idea to use gadgets such as tablets and mobiles late at night because they emit large amounts of blue light, which reduces the amount of melatonin in the body and makes it more difficult to sleep.

Bài 5

SPEAKING Work in pairs. Ask and answer.

(Làm việc theo cặp. Hỏi và trả lời.)

1. Do you get enough sleep? If not, why not?

(Bạn có ngủ đủ giấc không? Nếu không, tai sao không?)

2. How do you feel if you don’t get enough sleep? What things are more difficult to do?

(Bạn cảm thấy thế nào nếu không ngủ đủ giấc? Những điều gì sẽ khó khăn hơn để làm?)

3. Do you use gadgets such as mobiles late at night? What for? Do you find that they keep you awake?

(Bạn có sử dụng các tiện ích như điện thoại di động vào đêm khuya không? Để làm gì? Bạn có thấy rằng chúng giữ cho bạn tỉnh táo?)

4. When are you most alert? Are you a ‘lark’, an ‘owl, or in between the two? Explain your answer.

(Khi nào bạn tỉnh táo nhất? Bạn là ‘chim sơn ca, ‘cú vọ’ hay ở giữa hai loại trên? Giải thích câu trả lơi của bạn.)

5/5 - (8623 bình chọn)
Cảm ơn các bạn đã đồng hành và theo dõi https://th-thule-badinh-hanoi.edu.vn/ !!!!. Hãy cho chúng tớ 1 like để tiếp tục phát triển nhều kiến thức mới nhất cho bạn đọc nhé !!!

Huyền Trân

Dương Huyền Trân có trình độ chuyên môn cao về giáo dục và hiện tại đang đảm nhận vị trí chuyên viên quản trị nội dung tại website: https://th-thule-badinh-hanoi.edu.vn/ . Để hoàn thành thật tốt công việc mà mình đang đảm nhận thì tôi phải nghiên cứu và phân tích quá trình hoạt động phát triển các dịch vụ, sản phẩm của từng ngành khác nhau.

Bài viết liên quan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button